Match Worn Home Shirt Frank Farina
Match Worn Home Shirt Frank Farina
Match Worn Home shirt Vital Borkelmans
Match Worn Home shirt Alex Querter
Match Worn Away Shirt Foeke Booy
Match Worn Away shirt Vital Borkelmans
Match Worn Away Shirt Jan Ceulemans
Worn in the Uefa Cup game against FC Twente
Match Worn Away shirt Foeke Booy
Match Worn Third shirt Foeke Booy
Match Worn Third shirt Lorenzo Staelens
Match Worn Third shirt Dominiqe Vanmaele
Match Worn Third Shirt Franky Van der Elst
Worn vs Rapid Wien
Match Worn Third Shirt Foeke Booy
Worn vs Rapid Wien
Match Worn Third Shirt Stefan Vereycken
Worn vs Rapid Wien
Het laatste seizoen Houwaert was duidelijk het jaartje te veel, dus besloot Club om in te grijpen en Georges Leekens aan te stellen. Met Georges Leekens kwam er een andere ex-speler aan het roer van blauw-zwart te staan. Leekens kwam van KV Kortrijk en bracht in zijn zog nog middenvelder Lorenzo Staelens en spits Foeke Booy mee. Houwaert zelf nam de vacante plaats in die Leekens bij Kortrijk liet.
Bij SV Waregem werden Vital Borkelmans en Hans Christiaens gehaald. In Oost-Europa vond men twee centrale verdedigers, in casu Laszlo Disztl (Hongarije) en Cedomir Janevski (Macedonië).
Goudhaantje Marc Degryse werd voor een toenmalige recordsom van 90 miljoen Belgische frank verkocht aan aartsrivaal Anderlecht.
Als speler stond Leekens al bekend om zijn fysieke spel. Die lijn trok hij ook door als coach. Club onder Leekens blonk uit in fysieke kracht, lengte en kopspel. Op die manier werd doorheen het seizoen in verschillende matchen toch het laken naar de blauwzwarte kant getrokken. Als het voetballend niet lukte kon men automatisch overschakelen op powerplay met lange ballen richting de spitsen, Booy en Farina. Terwijl er op het middenveld met Beyens, Caje en Staelens veel lopende mensen en infiltrerend geweld was.
Het seizoen was nochtans allesbehalve goed begonnen. Leekens begon nog met Christiaens in de spits, maar die moest al snel plaats ruimen voor Frank Farina. De Australiër begon dan wel te scoren, maar de Brugse machine kwam eerder traag op gang. In de eerste vijf matchen wist club amper één keer te winnen en dan moest zwarte november nog beginnen.
In november verloor club op één week tijd zowat alle uitzicht op een succesvol seizoen. In de beker werd het uitgeschakeld in de 1/16e finales op Standard (3-2). Europees werd het in de eerste ronde reeds uitgeschakeld door Rapid Wien en in de competitie werd thuis verloren van Antwerp.
De competitie was dus het enige doel dat nog overbleef, maar club prijkte na enkele maanden pas ergens halverwege het klassement. De crisis was compleet, Leekens stond met een half been buiten, maar toen kwam plots toch de kentering. Op Anderlecht was club baas maar bleef het nog 0-0, Voor het overige werd een reeks ingezet met een aantal mooie overwinningen, waardoor club opklom in de rangschikking.
Het geloof dat de titel alsnog behaald kon worden werd bevestigd toen Club thuis concurrent KV Mechelen met 3-0 van de mat veegde. Club kwam aan kop en op een zonnige lentedag kwam Anderlecht naar Olympia. Anderlecht moest absoluut winnen om club alsnog bij te benen, maar de mannen van Leekens troefden ook de Brusselaars af met een droge 3-0. Olympia barstte uit zijn voegen en een vervroegd titelfeestje werd alvast ingezet. Het echte feest volgde twee speeldagen later toen Club thuis Sint Truiden klopte. Het veld werd bestormd door de fans en de spelers vierden de titel met een kroegentocht tot in de vroege uurtjes.
Frank Farina werd topschutter met 24 goals. De Australiër had de aanpassingsperiode van het eerste half jaar van zich afgeschud en toonde zich een dodelijk explosief duo met Foeke Booy.
Tussendoor begon Dany Verlinden op speeldag 25 met een reeks clean sheets die tot in het seizoen 90-91 zou blijven duren. Maar liefst 1390 minuten hield hij z’n netten schoon, een record dat tot op heden nog steeds stand houdt.